Malí farmáři

[neděle, 20. září 2020]

Hned začátkem roku jsme se vydali na školní výlet, jelikož koncem minulého roku nám vše překazil koronavir. Vypravili jsme se s dětmi do Milínova na farmu Moulisových. Hned po příjezdu nás přivítala paní Moulisová. Nejprve se děti seznámily s tím, odkud se bere mléko - zkoušely dojit kravičku a vyrobily si samy domácí máslo, které pak mohly ochutnat. Poté jsme se rozdělili na dvě skupinky a postupně se vystřídali u poníků, hledání vajíček, jehly v kupce sena a v ohradě u koz. Děti se přiučily, jak se z klasů dostávají zrnka obilí a jak se z nich mele mouka. 

Po dopoledním programu nás čekal výborný oběd - bramborová polévka a vdolečky:-) Na farmě jsme využili i dětské hřiště a výlet zakončili procházkou k místnímu kravínu, kde jsme se podívali ještě na kravičky a prasátka.

Ve dvě hodiny odpoledne jsme plni dojmů a vyčerpání usedli do autobusu, který nás odvezl zpět do naší školky:-)

Celá akce byla Projektový den mimo školu, který byl spolufinancován z fondu EU z Projektu "Tvoření je život...my jsme tvoření." 

Malí farmáři Zvětšit obrázek

Malí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmářiMalí farmáři

vložil: učitelka Míša 21:48 [comment]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval! Buďte první!





Projekt tvořivá škola Banner Se Sokolem do života Banner Celé Česko čte dětem Banner